Introductie nieuwe Office 365 business abonnementen

Op 1 oktober 2014 introduceert Microsoft nieuwe zakelijke abonnementen voor Office 365. Zakelijke gebruikers kunnen vanaf die datum gefaseerd overstappen naar de nieuwe abonnementen. Vanaf 1 oktober 2015 worden klanten automatisch gemigreerd naar de nieuwe abonnementen. Microsoft maakt de abonnementen transparanter en daarnaast gaan de prijzen omlaag.

Voor Office 365-klanten die alleen hun e-mail hebben uitbesteed verandert er eigenlijk niets. Zij betalen nu 5 dollar per maand en dat betalen ze straks ook nog gewoon. Voor klanten die hun e-mail via Office 365 hebben lopen en ook gebruikmaken van alle Office-toepassingen verandert er wel wat, zij gaan namelijk per gebruiker per maand 2,50 dollar minder betalen.

De basisabonnementen van Office 365 hebben op dit moment een limiet van maximaal 25 gebruikers, dit wordt opgehoogd naar 300 gebruikers. Voor bedrijven met meer dan 300 gebruikers gelden er simpelweg andere tarieven aangezien deze onder de Enterprise-abonnementen vallen.

Voor het midden- en kleinbedrijf zet Microsoft in elk geval goede stappen voorwaarts. De totaaloplossing van Microsoft wordt steeds betaalbaarder. Eind april maakte Microsoft bekend dat alle Office 365-gebruikers 1TB aan opslagruimte krijgen in de cloud via OneDrive. Voor e-mailboxen geldt een limiet van 50GB.

In bovenstaande tabel zijn de nieuwe abonnementen te zien die vanaf 1 oktober 2014 te verkrijgen zijn, vanaf 1 oktober 2015 zijn de nieuwe abonnementen verplicht. De Nederlandse prijzen voor de nieuwe abonnementen zijn nog niet bekendgemaakt, maar waarschijnlijk komen die uit op respectievelijk: 6,77 euro, 4,10 euro en 10,25 euro exclusief 21% BTW, waarbij direct voor een jaar moet worden betaald. Voor bedrijven die een abonnement willen dat maandelijks opzegbaar is, liggen de tarieven een fractie hoger.

Als gecertificeerd partner van Microsoft Office 365 helpen wij uw organisatie graag verder met uw cloud strategie. Bel vandaag nog met de Salesdesk op 0800 247 4444 voor vrijblijvend meer informatie of een 30 dagen gratis proefperiode.